Ahad, 20 Januari 2013

ZOOLOGY - Stanley G


Antologi komik ni hamba  beli kat kedai majalah di Anjung dengan harga RM1 sahaja. Bukan yang ini sahaja bahkan pada masa tersebut banyak lagi novel grafik yang dijual dengan harga yang sama. Maka hamba pun menyambar dalam 7 ke 8 buah komik untuk bacaan santai hamba terutama bila stress dengan kerja yang tak pernah nak habis. Tapi usahlah pergi serbu kedai majalah tu hari ni. Dalam 3 hari je dia buat offer ni, dah licin dah komik-komik tu. Tunggu ajelah kalau dia bermurah hati di lain kali.

Komik ini sarat dengan kritikan sosial yang disampaikan dalam bentuk humor. Isu seperti pengemis, pasaraya yang tidak memulangkan duit satu sen, jalan yang hanya dibaiki setelah dilalui oleh VVIP, penjaga parking haram, orang yang suka menghalang parking, hampir kesemuanya perkara yang hamba sendiri pernah lalui dalam kehidupan seharian.

Bila membaca komik ini hamba terasa macam nak buat pula kritikan buat bos-bos di tempat hamba bertugas!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

UJANG & APO? BUMPER NEW-STALGIA SANTET

  Fuhhh lain macam edisi kali ini, macam kitab khas sihir pula. Ujang & Apo? bumper new-stalgia kali ini hadir dengan kulit depan yang l...