Jumaat, 10 Mei 2013

KERETA KECIK TAYAR PANAS & KOTAK MANCIS


Seorang sahabat hamba sejak zaman sekolah sering memuat naik gambar kereta-kereta kecil die-castnya di laman fesbuk. Pernah hamba memberikan pandangan terhadap salah satu gambar yang diambilnya itu. Selepas itu hamba lihat persembahan gambar beliau semakin menarik dan tidak lagi kaku.

Hamba juga mempunyai hobi yang sama, cuma sejak akhir-akhir ini hamba sudah mula mengurangkan pembelian kereta kecil memandangkan tiadanya tempat simpanan. Hamba lebih memilih untuk membeli dan lebih menumpukan kepada kereta kecil yang ada nilai kisah seperti kereta Batman (Batmobile) dan kereta dalam filem Back To The Future, juga kereta-kereta antik zaman 60an dan 70an serta kereta-kereta polis peronda.

Paling hamba sayang adalah koleksi lengkap kereta dari filem James Bond lengkap dengan tempat penyimpanan berbentuk briefcase yang dikeluarkan Shell beberapa tahun yang lalu. Mungkin satu hari nanti bila hamba dah bosan dengan koleksi istimewa ini hamba akan menjualnya kepada collector yang lain. Cuma harus difahami koleksi yang istimewa janganlah harap kita akan menjualnya seperti harga asal pula. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KISAH LATIFAH - Maria Kajiwa

  Apabila membaca di bahagian sinopsis di kulit novel, Maria menggunakan latar tempat 'kem tahanan Perang Dunia Kedua di atas sebuah buk...