Sabtu, 24 Mei 2014

MAJLIS ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG JABATAN KESIHATAN NEGERI SELANGOR
Kali terakhir hamba bertugas dalam majlis seperti ini adalah lebih 10 tahun yang lalu. Ketika itu hamba diberi tanggungjawab sebagai pengacara majlis. 15 Mei yang lepas hamba sekali lagi terlibat dalam majlis seperti ini, kali ini sebagai pengerusi Jawatankuasa Pendaftaran pula. Hamba bertuah kerana anak-anak buah hamba amat berpengalaman dalam pengendalian tugasan di majlis ini. Maklumlah sudah bertahun-tahun mereka melakukannya. Sekalung pujian dari hamba buat mereka kerana berkat khidmat tulus ikhlas serta kecekapan mereka, acara pendaftaran berlansung dengan begitu licin sekali.


Semasa pendaftaran sedang berjalan hamba mendengar seorang penerima anugerah berkata sesuatu semasa mendaftar, ".....dah 8 tahun kerja baru merasa dapat anugerah....". Hamba menghening cipta seketika. Hati hamba berbisik, sepatutnya dia merasa cukup bertuah dan bersyukur di atas pemilihan itu walaupun sudah 8 tahun berkhidmat. Hamba telah hampir 15 tahu berkhidmat masih belum lagi Allah beri peluang untuk menerima anugerah seperti ini. Hamba selalu berkata kepada diri sendiri bahawa diri hamba tidak cemerlang kerana itu anugerah tersebut tidak sepatutnya diberikan. Walaupun begitu perkhidmatan mesti diberikan dengan paling baik sekali kerana kesempurnaan sesuatu kerja itulah anugerah yang sebenarnya.The karipap raider!!

Akak letih dik oiii....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KITAB TAMADUN ROM - Hafizul Adnen

  Tebal sungguh buku ini. Berminggu juga hamba ambil masa nak menyudahkannya. Hafizul Adnen menghidangkan kepada pembaca perkara yang jarang...