Selasa, 6 Mei 2014

DEADLY MIST - Jerry D. GrayHamba berpandangan untuk menulis serta mencetak buku sebegini memerlukan satu keberanian. Apatah lagi identiti penulisnya adalah terbuka termasuk dengan gambarnya sekali. Ini kerana buku ini seolah membongkar 'rahsia' sebuah negara besar yang menganggap dirinya sebagai polis dunia.

Secara ringkasnya penulis cuba mendedahkan bahawa Amerika dengan menggunakan segala kepandaian yang ada telah melancarkan perang biologi secara halus bagi menghapuskan golongan tertentu ataupun musuh mereka. Ia dibuat secara halus sehinggakan masyarakat tidak menyedari bahawa diri dan kesihatan mereka berada dalam bahaya. Bahkan agak mengejutkan apabila dicatatkan bahawa negara berkenaan di dalam menjalankan ujian keberkesanan bahan yang digunakan turut menjadikan warganya sendiri sebagai bahan ujikaji tanpa mereka sedari.

Syarikat farmasi bertanggungjawab bagi mengkaji serta memformulasi ubat-ubatan bagi mengubat penyakit yang dihidapi manusia. Namun farmasi tidak boleh hidup sekiranya semua manusia itu sihat. Justeru bagi melestarikan hayat industri farmasi maka perlu ada manusia yang sakit agar ubat-ubatan dapat dijual. Dalam hal ini penulis cuba membongkar nama-nama yang terdapat dibelakang industri farmasi yang terbesar di dunia yang secara ringkasnya mempunyai hubungan dengan Yahudi dan Nazi. Antara cara bagi menyebarkan penyakit di kalangan manusia, menurut penulis, adalah dengan memasukkan fluorida di dalam bekalan air serta penggunaan aspartame sebagai pemanis bagi menggantikan gula. Perkara ini sebenarnya telahpun tersebar di dunia cyber sejak sekian lama. Namun hamba tidak pasti bagaimana pula pandangan pihak berkuasa perubatan di negara kita di dalam membuat kajian terhadap kandungan bahan berkenaan. Ini kerana hamba yakin fluorida ada digunakan di dalam beberapa bahan terutamanya ubat gigi. Aspartame pula banyak digunakan di dalam makanan dan minuman terutamanya yang melabelkan produk mereka sugar free

Penulis turut merumuskan bahawa beberapa wabak yang sedang dan pernah melanda dunia seperti AIDS, SARS, H1NI, H5N1 dan lain-lain lagi adalah berpunca daripada satu perancangan rapi manusia. Ia disebarkan bagi melariskan penjualan vaksin keluaran syarikat tertentu. Malangnya vaksin berkenaan direka bukanlah untuk menyembuhkan manusia bahkan memudaratkan dalam jangka masa yang panjang. Dan seperti yang diketahui dunia kini sedang dilanda pula oleh virus MERS-CoV ataupun Sindrom Pernafasan Koronavirus Timur Tengah. Virus ini dikatakan berpunca daripada unta. Hairan juga hamba, unta ini bukan baru sehari dua duduk di tanah Arab. Setelah berkurun lama, maka tiba-tiba hari ini mereka menjadi pembawa penyakit yang boleh mengancam nyawa manusia juga. Adakah penyakit ini juga satu perancangan manusia? WalLahuaalam.

Teringat hamba pada filem World War Z yang mengisahkan sejenis penyakit telah membuatkan manusia bertukar menjadi zombie. Penyakit ini merebak dengan cepat apabila para zombie ini menyebarkannya kepada orang lain melalui gigitan. Akhirnya hero filem ini membuat pemerhatian bahawa zombie ini tidak mengganggu lansung manusia yang berpenyakit. Ia hanya menggigit orang yang sihat! Justeru beliau merumuskan bahawa manusia perlu disuntik dengan virus penyakit tertentu bagi mengelakkan daripada digigit oleh zombie ini. Ia bukanlah penyelesaian untuk membunuh zombie tetapi seolah satu camouflage bagi mengelirukan zombie. Akhirnya filem ini tidak menunjukkan kejayaan menghapuskan zombie sebagai pengakhiran sebagaimana lazim sesebuah filem tetapi menunjukkan akan keberkesanan pelaksanaan pelalian virus tersebut. Adakah filem ini boleh kita kaitkan dengan kandungan buku ini?

Filem tersebut juga turut mengambil beberapa shot di negara Israel. Negara Israel telahpun dikelilingi dengan binaan tembok konkrit yang tinggi mengelilingi negara haram mereka. Langkah pembinaan tembok konkrit tersebut dijalankan  sejak lama dulu bagi menghadapi apa yang berlaku pada hari ini (zombie). Tidaklah hamba tahu sekiranya mereka menisbahkan zombie tersebut kepada orang Islam Palestin yang berada di sekeliling negara mereka. Jelas para Yahudi ini amat takut dengan bayang-bayang mereka sendiri.

Penulis turut mencatatkan tentang kematian misteri beberapa saintis yang pakar dalam bidang mereka. Ada yang mati dibunuh (kebanyakan yang dipaparkan memang mati dibunuh) oleh penyerang tertentu, mati dalam letupan kereta ataupun mati disebabkan penyakit tertentu walaupun sebelumnya mereka berada dalam keadaan sihat. 

Pendedahan mengenai chemtrails (jejak kimia) adalah sesuatu yang baru pada pengetahuan hamba. Penulis mendakwa bahawa terdapat bahan kimia tertentu yang dipasang pada kapalterbang yang akan disemburkan ke ruang udara bertujuan bagi memudaratkan kesihatan manusia. Perancangannya dibuat begitu teliti sehinggakan jurutera yang menguruskan kapalterbang berkenaan juga tidak tahu tentang alat penyambungan yang dilekatkan pada kapalterbang yang sering mereka periksa. Begitu juga dengan para penumpang yang tidak akan sedar apabila bahan berkenaan disemburkan. Chemtrails boleh dilihat sebagai jalur asap panjang yang ada apabila sesebuah kapalterbang lalu di udara. Ia akan berada agak lama di udara sebelum menyebar. Menurut penulis apa yang kita anggap asap berkenaan bukanlah asap daripada bahan bakar kapalterbang bahkan ia adalah bahan semburan yang ditujukan buat manusia. Penulis mengesyaki ia dilakukan pakar yang berselinding di sebalik perkhidmatan pembersihan najis di dalam kapalterbang. Ini kerana bahagian berkenaan tidak akan diperiksa atau diselenggara oleh jurutera kapalterbang sebaliknya oleh syarikat vendor yang dilantik.

Hamba berpandangan pihak berkuasa kesihatan di negara kita perlu mengambil perhatian serta membuat kajian terhadap terhadap kandungan isi ubat, bahan kimia yang digunakan seharian seperti ubat gigi, serta kesan sampingan jangka pendek dan panjang bahan-bahan tersebut. Bahagian Perkhidmatan Farmasi Kementerian Kesihatan Malaysia perlu pro aktif dalam hal ini. Ini kerana walaupun sesuatu bahan itu (terutamanya dari luar negara) telah lama berada di pasaran serta lama digunakan bahkan mendapat pengesahan badan tertentu antarabangsa sebagai selamat, bukan bermakna kita boleh ambil mudah dan meletakkan kepercayaan 100%. Hamba mohon agar diselidiki semula bahan-bahan kegunaan harian kita satu persatu serta dibuat ujian kesan sampingan terhadap kesihatan. Begitu juga dengan penggunaan aspartame bagi menggantikan gula. Andainya kesan aspartame lebih memudaratkan berbanding gula maka penggunaanya perlu dihentikan di negara ini. Barang diingat penjualannya berleluasa, terdapat pada makanan dan minuman yang dilabelkan sebagai sugar free ataupun diet.

Bergeraklah dan bertindaklah sekarang!!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KISAH LATIFAH - Maria Kajiwa

  Apabila membaca di bahagian sinopsis di kulit novel, Maria menggunakan latar tempat 'kem tahanan Perang Dunia Kedua di atas sebuah buk...