Jumaat, 1 Januari 2016

ROUGH JUSTICE - Alex RossKepada para peminat komik antarabangsa nama Alex Ross mungkin bukan sesuatu yang asing. Pelukis yang karyanya selalu menghiasi kulit depan penerbitan DC Comics ini cukup dikenali dengan penghasilan lukisan yang cantik dan teliti. Buku ini menghimpunkan beberapa karya Alex dalam bentuk lakaran, terutamanya lakaran pensel sebelum ia didakwatkan dan seterusnya diwarnakan. Alex juga turut membuat sedikit catatan di sebalik lakaran-lakaran tersebut.

Buku seperti ini jikalau diperolehi dengan harga asal mungkin terlalu mahal. Tetapi dengan adanya pameran seperti Big Bad Wolf, ia memberikan pengunjung harga buku antarabangsa dengan harga yang menarik dan jauh berbeza dengan harga asal. Buku ini antara koleksi berharga buat peminat komik serta satu rujukan yang baik untuk belajar melukis. Tidak perlu pening kepala membacanya kerana pembaca hanya perlu menghayati lukisan di dalamnya....Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KITAB TAMADUN MONGOL - Amir Asyraf Alwi

  Tidak banyak yang hamba ketahui tentang perkara berkaitan Mongol ini. Barangkali kalau adapun adalah tentang Genghis Khan yang hamba yakin...