Ahad, 10 November 2019

TERBANG KE MERCU II - Kapten James Tan / LeozKetika membeli komik ini, hamba mencari juga bahagian pertamanya. Namun ia mungkin telah kehabisan di kedai berkenaan. Kapten James Tan adalah merupakan seorang juruterbang termuda yang pernah mengelilingi dunia secara solo pada tahun 2013. Kejayaan tersebut turut dicatatkan di dalam Guinnes Book of Worlkd Record. Kisah inilah yang dipaparkan di dalam bahagian pertama komik ini.

Di bahagian kedua pula (buku ini) dipaparkan pula kisah kembara beliau bersama mentor beliau yang bernama Rick di Alaska. Walaun apapun, matlamat komkik ini bukanlah pada lukisannya tetapi adalah untuk memberikan semangat dan motivasi kepada semua pembaca bahawa dengan usaha gigih kita pasti akan mendapat atau mencapai apa yang diinginkan. Ini adalah kerana Kapten James sendiri adalah seorang penghidap disleksia yan telah berjaya mencabar dirinya sendiri untuk berjaya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HAIWAN AJAIB DAN TEMPAT DITEMUI - J.K. Rowling

Buku ini merupakan terjemahan bahasa Melayu kepada Fantastic Beasts And Where To Find Them . Ia adalah merupakan skrip asal kepada sebuah fi...