Selasa, 28 Jun 2022

NABILA - Alifah Jali


 

Nabila, seorang anak kecil berusia 12 tahun. Dia bijak dan cerdik. Dia pandai memasak seperti ibunya. Nabila bercita-cita untuk menjadi seorang tukang masak. Dia sentiasa berfikir, mengapa perlu dia ke sekolah untuk belajar jikalau dia hanya mahu menjadi seorang tukang masak. 

Nabila juga tidak meminati sains kerana merasakan ia satu matapelajaran yang susah. Dia juga tidak minat dengan aktiviti sukan kerana merasakan badannya yang gempal tidak sesuai untuk melakukan aktiviti tersebut. Namun akhirnya Nabila sedar akan kepentingan persekolahan, dia ada bakat dalam sukan dan dia mula meminati sains, lebih-lebih lagi apabila sains boleh dikaitkan dengan hobinya memasak.

Buku ini diselang selikan dengan lakaran dan ilustrasi yang cantik serta sedap mata memandang. Tidak ketinggalan beberapa resepi adik Nabila yang ditulis dengan cara yang amat menghiburkan. Ehh anda boleh mencuba resepi masakan yang adik Nabila tuliskan tau! Dapatkan Nabila untuk menghasilkan masakan menarik buat keluarga anda! Hubungi nombor 017-3952676.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KISAH LATIFAH - Maria Kajiwa

  Apabila membaca di bahagian sinopsis di kulit novel, Maria menggunakan latar tempat 'kem tahanan Perang Dunia Kedua di atas sebuah buk...