Selasa, 16 Ogos 2022

INDAHNYA MENJADI TETAMU ALLAH - Halimi Bin Muhamad Rusli & Dr Nur Hasanah Binti Ruslan


 

Tanah Suci Makkah dan Madinah adalah destinasi impian para mukmin yang bertaqwa. Mereka yang pernah bertamu ke sana pastinya akan merasa cepat rindu dan ingin segera kembali ke sana. Walaupun destinasi yang sama serta rutin ibadat yang serupa, pengalaman mereka yang menjadi dhuyufurRahman ini pastinya berbeza. 

Halimi Muhamad Rusli bersama isteri beliau Dr Nur Hasanah tampil dalam sebuah naskhah terbaharu yang menceritakan tentang pengalaman beliau berada di Tanah Suci dalam suasana norma baharu. Pemergian mereka pada Mac 2022 adalah semasa penyakit covid-19 varian omicron sedang bermaharajalela. Pastinya keadaan sewaktu ini agak berbeza dengan suasana musim umrah tatkala dunia masih aman daripada covid.

Halimi dan Hasanah mencatatkan pengalaman mereka dari semenjak hari pemergian sehinggalah kepulangan ke tanah air. Gambar-gambar sepanjang musafir serta beberapa ibrah, pandangan serta tips buat bakal tetamu Allah turut dicoretkan. Coretan mereka menggunakan bahasa yang santai, ringkas dan mudah menarik perhatian pembaca. Turut disertakan di dalam buku ini ialah beberapa QR code yang akan membawa pembaca ke beberapa laman atau video yang ada kaitan dengan pengkisahan. 

Buku terbitan Adana Publishing ini berharga RM29.90 dan boleh di dapati secara terus dengan penulisnya sama ada di FB beliau - Halimi Muhamad Rusli ataupun melalui link ini - https://wa.me/60109312806?text=Nak%20oder%20bukuSokonglah saya sebagai penulis dengan mendapatkan buku ini!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KISAH LATIFAH - Maria Kajiwa

  Apabila membaca di bahagian sinopsis di kulit novel, Maria menggunakan latar tempat 'kem tahanan Perang Dunia Kedua di atas sebuah buk...