Sabtu, 24 Mei 2014

GAMBAR YANG TERSIAR DI MALAYSIA HARI INI, TV3


Pada hari Rabu yang lepas, bersamaan 21 Mei, hamba berada di Melaka kerana ditugaskan untuk menyampaikan ceramah perkhidmatan dalam satu kursus Transformasi Minda untuk kumpulan jururawat. Sebelum turun bersarapan, hamba ambil kesempatan untuk menyambung bacaan buku yang dibawa. Sambil itu kaca tv yang sedia terpasang menayangkan rancangan Malaysia Hari Ini dengan topik yang dibincangkan ketika itu adalah lukisan 3D.

Satu ketika hamba teragak hendak mengangkat kepala bagi melihat kaca tv. Ketika itu seorang pengacara sedang menunjukkan satu gambar melalui ipad yang dipegangnya. Hamba terpaku melihat gambar yang dipaparkan secara besar tersebut. Hamba seperti kenal dengan gambar itu. Jangkaan hamba tepat apabila hamba jelsa dapat melihat watermark yang berada di sudut kanan sebelah bawah gambar tersebut. Ia adalah salah satu gambar yang hamba paparkan dalam entry Penang Street Art. Walaupun pengacara tidak menjelaskan dari mana beliau mendapat gambar tersebut bagi hamba itu sudah memadai untuk menunjukkan air tangan hamba boleh juga digunakan atau dipamerkan. Gambar tersebut adalah seperti di bawah ini.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

KITAB TAMADUN ROM - Hafizul Adnen

  Tebal sungguh buku ini. Berminggu juga hamba ambil masa nak menyudahkannya. Hafizul Adnen menghidangkan kepada pembaca perkara yang jarang...